Obersthof 2008

Datum Vrijdag 19 december 2008
Vertrek van Schiedam
Km stand
Wegnummers
Gereden km
Eindpunt kampen
Overnachting Camperplaats kampen
Bezienswaardigheid Kerst in kampen

We rijden om 1 uur weg uit schiedam het is al aardig druk op de weg maar we komen rond 3 uur in kampen aan er staan nog niet zo heel veel campers maar bij het aankomen zien we al zwaaien en ja hoor er staan camper vrienden.

Na de camper op zijn plaats gezet te hebben gaan we eerst even gedag zeggen er blijken nog meer bekende te zijn er gezellig dat hadden we niet verwacht.

Dat wordt dus even bijpraten en borrelen we besluiten met elkaar te gaan eten bij de wok.

Maar eerst natuurlijk de stad in daar zijn we voor gekomen.

Zoals altijd is het erg gezellig en leuke winkels we nemen rustig de tijd morgen willen we weer vroeg gaan rijden.

Datum zaterdag 20 december 2008
Vertrek van kampen
Km stand
Wegnummers
Gereden km
Eindpunt Oberstdorf
Overnachting Camperplaats geiger
Bezienswaardigheid

Het was gisteren avond erg gezellig en het wokken weer heerlijk we hebben iedereen gelijk gedag gezegt om dat we zo vroeg gaan rijden

We rijden om 6 uur in de ochtend weg van kampen lange rit vandaag maar volgens vrienden die al in oberstdorf zijn is het daar al zo druk dat het beter is dat als het kan we doorrijden ze hebben nog een plekje voor ons vrijgehouden.

Maar onderweg de ene file naar de andere en veel ongelukken dat we regelmatig er even af gaan en een andere weg nemen.

We komen aan het einde van de middag aan en er staan al twee campers voor het hek te wachten maar simonne komt er al aan en heeft een plekje dus we rijden toch door na veel glibber glijwerk zijn we blij dat we staan morgen zetten we de camper wel goed voor vandaag niks meer.

Het is niet zo erg koud er ligt wel sneeuw maar het begint wel te regenen en dat houd volgens de berichten nog een dag aan en dan zou het weer kouder moeten worden en gaat het weer sneeuwen gisteren was er nog sneeuw gevallen.

Datum Zondag 21 december 2008
Vertrek van
Km stand
Wegnummers
Gereden km
Eindpunt Oberstdorf
Overnachting Camperplaats geiger
Bezienswaardigheid

We slapen uit maar niet zo erg lang we zijn zoals altijd toch weer vroeg wakker maar we besluiten er maar uit te gaan en lekker aan de koffie te gaan.

Ook de meiden zijn vroeg wakker en willen natuurlijk maar een ding snowboarden maar zoals het er nu uitziet gaat dat het niet worden.

We besluiten de camper eerst goed te zetten en dan na het eten wat te gaan wandelen door het dorp heerlijk zoals het hier altijd is en gek genoeg nog niet zo koud we hebben hier vaker gestaan en was het heel wat kouder.

We komen om een uur of drie weer in de camper waar we eerst even uitrusten en dan buiten met de andere aan de gluhwein gaan heerlijk.

Om 4 uur besluiten we nog een cach te doen die dichtbij is melissa felicia en ik gaan de berg op maar helaas het wordt snel donker en we kunnen weinig nog zien en vinden niks dus morgen maar weer terug we willen hem wel vinden haha ergggg

morgen bij norma kijken voor vuurwerk en hopelijk de spullen huren zodat we de dag erna de berg op kunnen.

Datum Maandag 22 december 2008
Vertrek van Schiedam
Km stand
Wegnummers
Gereden km
Eindpunt Oberstdorf
Overnachting Camperplaats geiger
Bezienswaardigheid

Het weer klaart op en we besluiten eerst even het dorp in te gaan en langs de skischool om alvast de spullen te reserveren morgen willen de meiden gaan snowboarden.

Leuk om weer bekende te zien bij de skischool we gaan morgen om kwart over negen met de bus mee.

We proberen vandaag weer een cach maar helaas niet gevonden hij moet bij de waterval liggen maar je zak er zo een meter weg in de sneeuw en is zo niet te doen misschien dat we het nog een keer proberen deze week maar als het weer gaat sneeuwen kunnen we het wel vergeten dan vindt he hem niet wel goed we lopen zo heel wat af en zien wel mooie stukjes waar je normaal niet zou komen of door toeval maar zo zie je ook nog wat.

Laat in de middag komen we weer bij de camper aan we besluiten lekker in de camper te blijven kijken een filmpje en eten daarna wat we maken er een luie avond van morgen weer genoeg energie voor die dag.

Volgens de berichten hier moet het vanaf morgen ook weer kouder gaan worden en gaan sneeuwen we zijn benieuwd.

Datum Dinsdag 23 december 2008
Vertrek van Schiedam
Km stand
Wegnummers
Gereden km
Eindpunt Oberstdorf
Overnachting Camperplaats geiger
Bezienswaardigheid

Vandaag zijn de meiden wezen snowboarden helaas lukte het melissa niet zo ze had erg veel last van haar hooft zodat we besloten om aan begin van de middag terug te gaan.

Zoals het er nu uitziet gaat het deze winter ook niet meer lukken zodra ze wat te veel doet is het raak dus maar even gas terug.

We hebben wel geluk de lucht was mooi open waardoor je een mooi uitzicht hebt we schieten dan ook aardig wat foto’s.

We komen om 1 uur terug in de camper melissa gaat gelijk naar bed en wij wandelen nog wat en blijven in de buurt van de camperplaats genieten van de gezelligheid.

Datum woensdag 24 december 2008
Vertrek van Schiedam
Km stand
Wegnummers
Gereden km
Eindpunt Oberstdorf
Overnachting Camperplaats geiger
Bezienswaardigheid

We besluiten er nog een rustige dag van te maken met melissa gaat het weer rustig aan de betere kant op.

De lucht is helder en ziet er goed uit ze denken dat er sneeuw gaat vallen. In de middag gaan we met zijn alle nog even wandelen twijfelen of we de neberhorn baan op zullen gaan maar besluiten dat een andere keer te doen lopen nog even langs de schaatsbaan en dan het dorp nog even in.

De camperplaats staat echt helemaal vol en er komen nog steeds campers aan die helaas ergens anders een plekje moeten gaan zoeken.

Datum Donderdag 25 december 2008
Vertrek van Schiedam
Km stand
Wegnummers
Gereden km
Eindpunt oberstdorf
Overnachting Camperplaats geiger
Bezienswaardigheid

Vandaag wakker geworden met een lekker laagje sneeuw de voorspelling is dus wel goed geweest.

De zon schijnt en het belooft een mooie dag te worden.

We besluiten om samen met jan en simonne naar de breitachklamm te gaan en daar een cach te zoeken zij zijn er al eerder geweest en wij willen het graag zien dus we besluiten dat voor vandaag te plannen.

Inmiddels is het al avond en kijken we terug op een hele mooie dag zeker de moeite waard om heen te gaan wat een mooi gezicht om het met die sneeuw en ijs te zien helaas hebben we de cach niet kunnen vinden.

Wel erg gelachen we hebben nog wat gegeten met zijn alle en daarna de bus terug naar obersthof genomen.

Femma en aloys zijn nog even langs geweest en we hebben met zijn alle afgesproken om morgen nog een keer de urspung te doen wij konden die niet vinden misschien morgen met zijn alle.

Het is wel wat kouder geworden maar nog lang niet wat we gewend zijn en het blijft hier waarschijnlijk bij dus meer sneeuw wordt er niet meer verwacht dus maar ff aankijken.

Datum Vrijdag 26 december 2008
Vertrek van Schiedam
Km stand
Wegnummers
Gereden km
Eindpunt oberstdorf
Overnachting Camperplaats geiger
Bezienswaardigheid

We hebben vandaag nog een keer de cach gedaan die we eerder niet konden vinden maar met aloys zijn hulp is het nu wel gelukt en hebben we hem nu wel kunnen vinden.

Was een mooie wandeling de zon schijnt aardig en we hebben nog even op een terrasje gezeten in het zonnetje heerlijk.

We komen aan het eind van de middag weer bij de camper aan moe maar wel een heerlijke wandeling.

Wij besluiten lekker in de camper te gaan hangen en de rest gaat nog even borrelen.

Uiteindelijk wordt er afgesproken om nog even met zijn alle naar de après-ski te gaan de muziek komt ons al tegemoet.

We blijven daar twee uurtjes en lopen dan met simonnen en jan weer terug naar de camper eerst nog even langs de doner wat eten wat natuurlijk heel gezellig wordt en waar we weer even ons Turks kunne op halen.

Het weer is behoorlijk omgeslagen het vriest erg goed en we zijn blij dat we bij de camper aankomen waar we gelijk ons bedje in duiken.

Datum zaterdag 27 december 2008
Vertrek van Schiedam
Km stand
Wegnummers
Gereden km
Eindpunt oberstdorf
Overnachting Camperplaats geiger
Bezienswaardigheid

Harrie ,jan en aloys halen vandaag even een bak witbier om mee te nemen naar Nederland als ze terug komen drinken ze samen nog een bakkie Simonne ik en melissa en felicia besluiten nog een keer de cache te zoeken boven op de berg we moeten hem toch kunnen vinden maar helaas we vinden hem echt niet volgend jaar beter.

In de middag besluiten we er nog eentje te doen we moeten de munt nog plaatsen harrie vindt die cache wel eindelijk haha

Het was een behoorlijke trip dus na afloop gaan we samen nog wat eten drinken in ons eigen zaakje heerlijk appelstrudel met alles erbij.

Moe van het lopen en gaan we lekker naar de camper nog even heerlijk hangen vanavond gaan we met zijn alle uit eten aloys en femma zijn 29 jaar getrouwd we hebben een kleinigheidje voor ze gekocht.

Datum zondag 28 december 2008
Vertrek van Obersdorf
Km stand
Wegnummers
Gereden km
Eindpunt ?
Overnachting Bij een tankstation
Bezienswaardigheid

Helaas oberstdorf zit er al weer op we vertrekken om een uur of tien van de camperplaats voor het hek staan judith en theo jammer dat ze nu komen en wij gaan maar het is niet anders we willen ook nog even tijd hebben thuis voor we weer weggaan.

Helaas kunnen ze niet op onze plaats staan omdat hun camper langer is maar ze zullen waarschijnelijk wel een plekje krijgen.

Onderweg is het redelijk rustig op kleine stukjes na we besluiten zo ver mogelijk door te rijden zodat we de dag erna niet zo veel km meer hoeven te rijden.

We stoppen uiteindelijk bij een tankstation waar het rustig staan is en gaan nog even wat tv kijken en dan zoeken we ons bedje op.

Datum maandag 29 december 2008
Vertrek van
Km stand
Wegnummers
Gereden km
Eindpunt schiedam
Overnachting
Bezienswaardigheid

We komen in de loop van de ochtend thuis we zijn vanmorgen weer vroeg gaan rijden na een rustige nacht en bijna geen verkeer op de weg zijn we zelfs eerder thuis dan gepland.

De camper gelijk in de loods alles eruit en schoonmaken de komende dagen zullen we hem weer vullen en dan gaan we 1 januari nog een paar dagen weg.

Volgend jaar willen we zeker twee weken in oberstdorf blijven daar kijken we nu al naar uit.

Jan en simone bedankt voor het plekje dat jullie vrij hebben gehouden en voor alle gezelligheid !!

En aloys en femma het was gezellig en we zien jullie allemaal vast gauw weer op naar volgend jaar