Belgie mei 2008

Belgie/frankrijk apr/mei 2008

 

Datum Vrijdag 25 april 2008
Vertrek            van schiedam
Dag 1
Wegnummers
Gereden km 345 km
Eindpunt Heiderscheid
Overnachting Fuussenkaul camperplaats inc stroom 7,50
Bezienswaardigheid

We vertrekken uit schiedam om 12:30 het weer ziet er goed uit we hopen door wat eerder weg te gaan dat we niet in een file te komen staan.

We kunnen redelijk goed doorrijden om half vijf komen we bij fuussenkaul aan waarna harrie ons inschrijft en een internet kaartje voor felicia meeneemt.

Fuussenkaul is een leuke camping goed schoon sanitair maar voor de camping ook een mooie camperplaats met voorzieningen.

Snackbar en supermarkt 5 min en internet verbinding aanwezig je kan hier ook zwemmen er is een manage de fuussenkaul ligt in een mooie omgeving.

Het enige nadeel hier is dat je niet ver bij de drukke straat vandaan staat

 

 

Datum Zaterdag 26 april 2008
Vertrek            van Heiderscheid
Dag 2
Wegnummers
Gereden km 520 km
Eindpunt Beaugengy
Overnachting Stade camping 3 personen en hond inc stroom 11,50
Bezienswaardigheid

We komen in de middag aan aan de ene kant van het water tegenover het dorp ligt de camping en aan de rand van het dorp staan ook wat campers omdat er kermis is gaan wij gewoon op de camping staan.

We hebben een mooie plaats vlak voor het water en genieten van de zon heerlijk is dik 25 gr.

De bbq gaat aan en we doen lekker makkelijk salade stokbrood en genieten van het heerlijke weer.

In de avond lopen we naar het dorp en drinken daar een bak koffie en gaan de kermis even over.

Het dorp ziet er ook leuk uit nog mooie oude gebouwen we komen hier vast nog een keer terug.

 

Datum Zondag 27 april 2008
Vertrek            van Beaugengy
Dag 3
Wegnummers
Gereden km 409 km
Eindpunt Perpezac la blanc
Overnachting Bij vrienden op de oprit
Bezienswaardigheid

We komen begin van de middag aan na een mooie rit binnen door perpezac la blanc is een klein dorp en een vriend van ons heeft er jaren geleden een huis gekocht en bouwt inmiddels zelf aan een nieuw huis ze wonen erg mooi met uitzicht op een dal en bijna altijd heel mooi weer.

Hun huis wordt nu echt heel mooi de meiden worden snel groot het is erg gezellig we gaan bbq met zijn alle en daarna drinken we nog gezellig wat we treffen het met het weer vandaag dik 28 gr we maken het niet te laat de kinderen van rob en barbara moeten morgen gewoon naar school en wij willen dan ook weer verder gaan rijden. Rob vertelde ons dat er een mooi dorp niet ver weg is rocamadour en daar willen we gaan kijken dus lekker binnendoor rijden en kijken wat we tegen komen.

Na de koffie uur of 10 vertrekken we weer we hopen dat het weer nog een beetje bijtrekt vannacht heeft het hard geregend en gehageld en de lucht ziet er niet te best uit maar we mogen niet klagen de afgelopen dagen waren ook wel erg mooi.

Datum maandag 28 april 2008
Vertrek            van Perpezac la blanc
Dag 4
Wegnummers
Gereden km 77 km
Eindpunt rocamadour
Overnachting Camping midden in centrum le relais du campeur 14,40 drie personen en hond inc stroom
Bezienswaardigheid Mooi oud dorp met uitzicht op een prachtige wand grotten te bezoeken. Tegen de 120 meter hoog oprijzende rotswand van Alzou vlijt zich een Mariakapel. De bedevaart naar de zwarte madonna was in de Middeleeuwen zeer beroemd.

We komen al vroeg in de middag aan en helaas weer zit niet echt mee maar nadat we de camper hebben neergezet en wat hebben gegeten gaan we het dorp in mooie oude gebouwen en een mooi uitzicht op de rotswand waar een dorp tegenaan is gebouwd.

Het is nu al aardig druk dus ik denk dat je in de zomer niet snel een plekje hier zal kunnen vinden.

Leuke souvenirs winkeltjes en oude straatjes om door heen te lopen.

We besluiten door de regen al snel weer richting camper te gaan en dan gaan we lekker aan de koffie en later kijken wat het weer doet als het zo blijft willen we morgen nog even verder kijken.

Datum dinsdag 29 april 2008
Vertrek            van rocamadour
Dag 5
Wegnummers
Gereden km 212 km
Eindpunt Bellerive sur allier
Overnachting Camping beau rivage 17,97
Bezienswaardigheid Aan het water mooi gelegen camping erg druk en niet zo heel groot

Het weer is erg slecht vandaag regen maar tegen de avond klaart het weer op het lijkt er voor morgen goed uit e zien. We wandelen wat op de camping en nadat het weer zo veranderd gaan we bbq.

Vissen gaat helaas niet gelijk vanaf de camping dus dat gaan we zeker in goovy nog doen. We besluiten verder lekker bij de camper t e blijven en te genieten va het weer en de route voor morgen uit te gaan stippelen.

Datum woensdag 30 april 2008
Vertrek            van Bellerive sur allier
Dag 6
Wegnummers
Gereden km 341 km
Eindpunt auroxonne
Overnachting Camping midden in centrum aan het water 14,60 drie personen hond en 8 uur internet
Bezienswaardigheid

Vandaag bewolkt we rijden binnen door en genieten vooral van de kleine dorpjes die we tegen komen een mooie route we kijken wat het weer verder gaat doen en besluiten om een uur of twee een camping op te zoeken we willen wat wassen en het lijkt alsof het weer wat beter gaat worden dus snel nog langs een supermarkt wat boodschapjes doen morgen is alles gesloten.

We vinden een leuke kleine camping net naast het stadzwembad camping de l’arquebuse gelijk aan het water en zowaar internet en erg goedkoop 8 uur voor 2 euro.

We krijgen gelijk de zon komt door en het weer slaat gelijk erg om we gaan lekker buiten zitten en besluiten pas later wat we morgen gaan doen.

Datum donderdag 1 mei 2008
Vertrek            van Auroxonne
Dag 7
Wegnummers
Gereden km 341 km
Eindpunt dienville
Overnachting Camping du tertre mooie plaatsen 19,00 3 personen hond inc stroom
Bezienswaardigheid

Vanmorgen werden we wakker van de zon het ziet er goed uit voor vandaag.

We drinken eerst nog koffie en besluiten daarna een stukje verder te rijden we nemen de binnenwegen en komen weer de nodige mooie dorpjes tegen stoppen hier en daar om even wat te bekijken. Onderweg nog even brood halen en dan door naar de camping we willen gaan genieten van de zon.

We besluiten op de camping vandaag niet te gaan vissen maar morgen te kijken vandaag gewoon onderuit en genieten van de zon en een glas wijn.

Bandit vindt het heerlijk ligt naast ons ook van het zonnetje te genieten en speelt soms met wat insecten.

Datum vrijdag 2 mei 2008
Vertrek            van dienville
Dag 8-9
Wegnummers
Gereden km km
Eindpunt gouvy
Overnachting Camping aan vismeer 2 nachten
Bezienswaardigheid

Gouvy is een plaats waar we vaker een weekendje komen een goedkope camping aan vis water veel stacaravans alleen aan water wat passanten.

Voor het vissen moet je wel betalen er komt iemand langs om het op te halen.

Het weer is zo goed dat we alleen maar in het zonnetje zitten met een boek of aan het vissen zijn we blijven hier zo en zo nog een nachtje staan.

Naast ons staan ook Nederlanders dat gebeurd niet zo vaak hier wel erg gezellig wat erg leuk is dat ze ook een hond hebben en hij lijkt ook twee druppels op bandit.

Datum zondag 4 mei 2008
Vertrek            van gouvy
Dag 10
Wegnummers
Gereden km 275 km
Eindpunt Comblain au pont
Overnachting Camping le confluent 24,50 3 personen inc stroom kleine maar gezellige camping aan het water
Bezienswaardigheid Grot en ondergrondse steengroeve

We komen in de middag aan op de camping na een mooie rit een leuke kleine maar gezellige camping ligt aan het water. De zon schijnt heerlijk en het is behoorlijk warm we drinken wat op een terrasje en wanden wat verder genieten we van de zon en de rust heerlijk.

Datum maandag 5 mei 2008
Vertrek            van Comblain au pont
Dag 11
Wegnummers
Gereden km 275 km
Eindpunt gent
Overnachting Camping blaarmeersen 20,10 3 personen inc stroom mooie en nette camping prima gelegen bus naar gent stopt voor de camping
Bezienswaardigheid Twee middeleeuwse burchten, vele musea, 5 abdijen en 3 begijnhoven, treft men er tientallen kerken en historische gebouwen aan. Gezellige terrasjes en leuke winkels.

Het is nog steeds erg mooi weer en we besluiten het centrum in te gaan de bus stopt voor de camping elk kwartier bus 38 of 39 makkelijker kan het niet.

We winkelen wat en bekijken wat gebouwen en kerken en ook de burcht is de moeite waard.

Omdat het erg warm is besluiten we al gauw na de nodige terrasjes om terug te gaan naar de camping om nog wat van de zon te genieten.

Op de camping besluiten we voor de laatste keer om nog een keer te bbq heerlijk. Na de koffie besluiten we om morgen naar huis te gaan iets eerder dan gepland maar werkt roept helaas.